First Flight of Surion Amphibious version - Photo by KAI

Op maandag 19 januari j.l. heeft Korea Aerospace Industries (KAI) met succes de eerste testvlucht van de KUH-1M helikopter uitgevoerd. De KUH-1M is de amfibische versie van de Koreaanse ‘Surion’ helikopter en wordt ontwikkeld voor het Koreaanse Korps Mariniers.

Het NLR heeft al eerder bijgedragen aan de ontwikkeling van de Surion door windtunneltesten uit te voeren in verschillende faciliteiten. KAI en NLR werken nu samen in het KUH-1M helikopter-schip kwalificatieproject om de zogenaamde ‘Ship-Helicopter Operational Limitations’ (SHOLs) vast te stellen. Dit gebeurt voor operaties met de KAI KUH-1M voor twee klassen van schepen van de Koreaanse Marine. De geoptimaliseerde NLR helikopter-schip kwalificatiemethode wordt toegepast, die zeer kosteneffectief is om de vereiste kwalificatiedocumenten van de KUH-1M te verkrijgen.

Het NLR is een partner van KAI voor windtunnel testen en de planning en uitvoering van lagesnelheids-vliegproeven. Tot slot zullen NLR en KAI vliegproeven aan boord van twee schepen van de Koreaanse Marine uitvoeren.

De testen van de KUH-1M aan boord van de twee schepen is voorzien voor het midden van 2015.

Foto: met dank aan Korea Aerospace Industries 

KAI-1KAI-2