Wat doet NLR voor het MKB

Als MKB wilt u uw product of dienst verbeteren, maar weet niet waar u moet beginnen met het verkrijgen van financiering en technische ondersteuning. Wij helpen u daar graag bij. Een belangrijk taak van NLR is het ondersteunen van bedrijven en MKB’s bij hun innovatie. Met de ervaring uit onze onderzoeksprojecten en met hulp van de Nederlandse overheid kunnen we kennis ontwikkelen en beschikbaar maken voor het Nederlandse bedrijfsleven. Voor het MKB zijn er verschillende samenwerkingsvormen mogelijk. NLR biedt ondersteuning bieden in de verschillende fasen: van onderzoek, ontwikkeling, test, evaluatie, validatie, kwalificatie tot en met certificatie.

MKB-ondersteuningsprogramma

In deze tijd wil NLR graag een bijdrage leveren aan de concurrentiekracht van de Nederlandse lucht- en ruimtevaartindustrie en aan de verduurzaming van de luchtvaartsector. NLR realiseert zich dat het succes hiervoor in handen ligt van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf, onze partners en onze medewerkers. Wij willen voor u een ondersteunende organisatie zijn, die inspeelt op een veranderende omgeving. Om dat mogelijk te maken, stelt het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum een budget beschikbaar om het Nederlandse MKB te ondersteunen, zodat uw plannen niet alleen ideeën blijven, maar werkelijkheid kunnen worden.

De volgende mogelijkheden zijn er:

Om gebruik te maken van de MKB-call of het Engineer 4 One day consult vult u uw gegevens en vraagstelling in op het aanmeldingsformulier. Ons team van specialisten zal uw aanvraag toetsen aan de deelnamecriteria. In alle gevallen ontvangt u van ons een terugkoppeling op uw aanvraag.

Ervaringen van klanten

“Wij hebben met verrassing kennisgenomen van de royale geste van NLR om het MKB te ondersteunen met kennis en kunde bij innovatieprojecten. Hierop hebben wij met 2 voorstellen gereageerd. Wij hebben daarna de bevestiging ontvangen voor support via het “Engineer 4 A Day” initiatief, waarvoor wij met NLR collega’s in gesprek zijn. Dank daarvoor!

Hartelijk dank!”

Jeroen Mast
Founder and Managing Director of SPECTO Aerospace

“Vorig jaar hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheid van ‘Engineer 4 A Day’. Dankzij het NLR hebben we een goed beeld gekregen van de markt en kansen voor het hergebruik van non-airworthy vliegtuigmaterialen. Waarvoor hartelijk dank!”

Jean van ‘t Hof
Directeur Aeroplane Furniture