Geen luxe maar noodzaak: de Nederlandse Ruimtevaartsector dringt aan op een langetermijn-ruimtevaartagenda. Een goed initiatief voor verdere innovatie en substantiële investeringen om de concurrentiepositie te behouden en te versterken.

Ruimtevaarttechnologieën dragen bij aan de oplossing van tal van maatschappelijke, wetenschappelijke en economische uitdagingen. Of het nu gaat om het monitoren van klimaatverandering, borgen van de veiligheid in de samenleving of het bieden van communicatiemogelijkheden, het belang van ruimtevaarttechnologie is dagelijks voelbaar in ons leven. Daarom is vandaag bij de Space Expo in Noordwijk een langetermijn-ruimtevaartagenda overhandigd aan Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat.

Met de lancering van de langetermijn-ruimtevaartagenda, benadrukt de Nederlandse Ruimtevaartsector het strategische belang van ruimtevaart als kritische infrastructuur voor Nederland. Nederland heeft op dit gebied unieke kennis en een technologische positie om op te excelleren, met bijdragen aan o.a. onze nationale veiligheid, dijkbewaking en klimaatmetingen. Volgens de sector, die aangedrongen heeft op de totstandkoming van deze agenda, is dit een goed begin maar is het nu van belang om door te pakken, volgende stappen te zetten en te investeren in ruimtevaart.

De langetermijn-ruimtevaartagenda is een duidelijk signaal dat Nederland serieus inzet op een bloeiende en veilige ruimtevaartsector. De tijd is rijp voor strategische autonomie in de ruimte.Het volledige nieuwsbericht staat hier op de website van SpaceNed.