Embraer KC-390 model in wind tunnel
Ondertekening MoU Embraer en NLR

Ondertekening MoU Embraer en NLR

Op woensdag 4 juni 2014 hebben Embraer en het NLR hun samenwerkingsovereenkomst op het gebied van Research en Development  verlengd.  De nieuwe overeenkomst werd bij Embraer ondertekend in aanwezigheid van VP Nelson Salgado van Embraer, DG Bertholt Leeftink van het Ministerie van Economische Zaken, algemeen directeur  van het NLR Michel Peters en vertegenwoordigers van de Nederlandse industrie en van universiteiten. Deze Memorandum of Understanding houdt in dat het NLR samen met Embraer nieuwe research projecten gaat opzetten, onder andere op het gebied van nieuwe materialen, cockpittechnologie, systeemontwikkeling en aerodynamica. Deze research projecten zullen bijdragen aan het verder positioneren van de Nederlandse industrie in de programma’s van Embraer.

Verdere verbreding en verdieping van de programma’s van Embraer kan op de steun van EZ rekenen. Bertholt Leeftink verwoordde het als volgt: “ik ben erg onder de indruk van wat Embraer vandaag heeft laten zien. Door de hoogwaardige technologische inbreng van de Nederlandse kennisinfrastructuur in combinatie met ons MKB en onze industrie worden de kansen voor verdere samenwerking met Embraer vergroot”.

Embraer en NLR werken al lang samen. Zo heeft Embraer meerdere vliegtuigtypen laten testen in de windtunnels van DNW, de zusterorganisatie van het NLR,  met modellen die het NLR zelf ontwikkeld heeft. Daarbij heeft Embraer gebruik gemaakt van de uitgebreide expertise van het NLR op het gebied van aërodynamica en het ontwikkelen van windtunnelmodellen.