Signing the LoI between LCW and NLR

Ondertekening LoI tussen LCW en NLR

Vandaag, donderdag 21 november, is tijdens de NIDV beurs in Ahoy Rotterdam een intentieovereenkomst voor samenwerking op instandhoudingsgebied ondertekend.

De commandant van het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW), commodore Schevenhoven heeft een Letter of Intent ondertekend met Michel Peters, Algemeen Directeur van het NLR. Dit met als doel om de instandhoudingskosten betaalbaar te houden voor Defensie en een hogere inzetbaarheid te bewerkstellingen van de vliegtuigen en helikopters van de Luchtmacht.

Het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK) en NLR zijn al jaren strategische partners op het gebied van kennis- en technologieontwikkeling, kennisgebruik en kennisborging met betrekking tot lucht- en ruimteoptreden. Het doel van de intentieovereenkomst die afgesloten is tussen het LCW en het NLR, is de inzet van diepgaande kennis en hoogwaardige technologie van het NLR ten behoeve van maximalisering van beschikbaarheid en minimalisering van kosten op gebied van instandhouding van wapensystemen. De afdeling Programma Management van het LCW zal hiertoe worden ondersteund door het NLR.

Daarnaast zal NLR een rol gaan spelen in de ondersteuning van de LCW partners DutchAero Services, Elbit Systems of America, Terma, AAR en Boeing, conform het overheidsbeleid waarbij het NLR in de gouden driehoek samenwerkt met overheid en industrie.