AVICOp woensdag 19 juni  hebben het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) en Aviation Industry Corporation of China (AVIC) een contract getekend op de Paris Airshow in Le Bourget. Het contract houdt in dat het NLR AVIC ondersteunt met het opzetten van een Air Traffic Management (ATM) onderzoekslaboratorium. Het NLR zal AVIC  Avionics helpen met het opstellen van eisen voor de simulatie infrastructuur dat onderdeel uitmaakt van het nieuwe onderzoekslaboratorium. Daarnaast zullen AVIC werknemers een training krijgen in Amsterdam over het opzetten en uitvoeren van een simulatie.

Nieuwe technologieën en procedures worden eerst uitgeprobeerd en getest in een simulator voordat ze operationeel geïntroduceerd worden. Hiermee kan vooraf worden bepaald wat de verwachte opbrengst op het gebied van milieu, economie en veiligheid zal zijn. Het NLR heeft ruime ervaring met het uitvoeren van simulaties voor Nederlandse en Europese ATM ontwikkelingen. Het gebruikt daarvoor up to date faciliteiten als de NLR ATC Research Simulator (NARSIM) en de Generic Research Aircraft Cockpit Environment (GRACE).

De luchtvaart is een globale activiteit en harmonisatie van luchtverkeersleiding tussen de verschillende landen en werelddelen is daarom een must.  Binnen  Europa is het NLR o.a. actief in het Europese SESAR ATM onderzoeksprogramma. Het NLR verwacht door middel van het af te sluiten contract met AVIC Avionics een bijdrage te leveren aan een beter ontwikkeld Chinees ATM systeem, dat naadloos aansluit bij Europa. Daardoor kunnen Europese luchtvaartmaatschappijen hun vluchtschema’s  naar China optimaliseren en daarmee hun concurrentiepositie ten opzichte van andere maatschappijen verbeteren.

AVIC is een luchtvaart bedrijf dat eigendom is van de Chinese overheid en er werken ongeveer 400.000 mensen.  Het is  actief op het gebied van air transport manufacturing, general aviation, helicopters, engines, aircraft systems en automobiles.

Voor meer informatie contact onze Marketing & Strategy Manager Aerospace Industry.

Signing of the AVIC-NLR ATM contract

Signing of the AVIC-NLR ATM contract