Op 19 augustus tekenden de politie en de politieacademie de intentieverklaring om als partner toe te treden aan het Smart Mobiliteit en Infrastructuur kennis- en testcentrum (MITC) in Marknesse. Hiermee heeft de politie aangegeven het Centrum voor Handhaving en Mobiliteit Lelystad naar het MITC te willen verplaatsen en samen met NLR, DNW en RDW het innovatieve kennis- en testcentrum te bouwen op het gebied van slimme mobiliteit en infrastructuur.

De nauwe samenwerking met RDW, Koninklijke NLR en de Duits-Nederlandse Windtunnels (DNW) brengt een unieke kans om optimaal gebruik te maken van elkaars aanwezigheid, faciliteiten en kennis. De partijen realiseren samen een mobiliteitscentrum voor het testen en certificeren van slimme multimodale mobiliteitsoplossingen, het doen van gepast onderzoek en het delen van kennis.

Toetreding politie
De politie is op zoek naar een nieuwe locatie voor het Centrum van Handhaving en Mobiliteit en traint vooralsnog in Lelystad naast het RDW-terrein. “Voor de politieacademie is het van belang om goed samen te werken op het gebied van opleiding en training rondom mobiliteit. Dit doen we al op verschillende plekken in Nederland. We zien het als een groot voordeel dat dit nu ook in de buurt van de huidige locatie in Lelystad mogelijk wordt,” aldus Gerrit den Uyl, directeur politieacademie.

MITC
Het aanbieden van hun specifieke dienstverlening en kennis op het gebied van mobiliteit en infrastructuur op één locatie maakt de testfaciliteiten vooruitstrevend en innovatief. “Het MITC biedt een breed aanbod van testen en experimenteren met smart mobility tot en met de toepassing in de dagelijkse praktijk. Een breed aanbod wat nog nergens in Nederland en zelfs Europa zo mooi samen komt als in Marknesse,” aldus gedeputeerde Jan de Reus van de provincie Flevoland.

(Foto: Fotostudio Wierd)