NLR’s Metro klaar voor Galileo testvlucht

Recent heeft het NLR van het European Space Agency (ESA) een ESA award ontvangen voor haar betrokkenheid bij het Galileo satellietnavigatiesysteem. Het NLR hoort bij de eerste 50 instellingen en bedrijven die de signalen van Galileo hebben gebruikt om een positie te bepalen.

Voor het NLR was er zelfs sprake van een wereldprimeur. Eind 2013 heeft een NLR laboratoriumvliegtuig als eerste tijdens een vlucht haar positie bepaald op basis van de Galileo signalen. Hiervoor zijn met de signalen van de eerste vier Galileo satellieten de geografische lengte, breedte en hoogte van het toestel vastgesteld, zodat de positie van het testvliegtuig tijdens de vlucht kon worden gevolgd. Dit was de allereerste keer dat Europa met een eigen, onafhankelijk satellietnavigatiesysteem de positie van een vliegtuig tijdens de vlucht heeft bepaald.

Deze mijlpaal werd bereikt met NLR’s Fairchild Metro-II-toestel tijdens vluchten vanaf de luchtmachtbasis Gilze-Rijen.Voor meer informatie over Galileo, kijk op de website van het Europese GNSS Service Center op http://www.gsc-europa.eu/

Bezoek ook onze Satellietnavigatie capabilities pagina