Medical Air Assistance at Erasmus MC

In navolging op drie succesvolle Nederlandse Helikopter Veiligheidsdagen organiseert het NLR een internationale Safety Workshop. Deze dag, welke wordt gefaciliteerd door het European Helicopter Safety Team (EHEST) en het International Helicopter Safety Team (IHST), en vindt plaats tijdens Helitech 2014 in de RAI in Amsterdam.

Workshop ‘Samen de helikopterveiligheid versterken’
De workshop concentreert zich op de belangrijkste elementen welke de vliegveiligheid beïnvloeden, te weten Flight training, Risk management, Safety management systems en Voordelen van technologieën en technologische oplossingen ter verbetering van de vliegveiligheid.

Naast diverse presentaties zal een op de praktijk gerichte training worden gegeven op het gebied van Risk Assessment en Safety Management System implementatie. Er zal inzicht worden gegeven in het gebruik en het implementeren van deze middelen om te komen tot maximaal profijt. Deze training is vooral gericht op de ‘˜kleinere’ operators die hiermee weinig tot geen ervaring hebben. Het workshopconcept behandelt het gezamenlijke veiligheidsbelang op een informatieve, creatieve en vooral interactieve manier.

Op de Workshop ontvangt u de meest recente veiligheidsinformatie vanuit de industrie, zijn er interessante presentaties, krijgt u een beter inzicht op veiligheidsgebied van leidende organisaties en sprekers en kunt u deelnemen aan belangrijke trainingen.

Het programma van de Workshop zal regelmatig worden geactualiseerd op de Helitech web site.

Doelgroep
Belanghebbenden bij helikopterveiligheid. ‘Kleinere’ helikopter operators.

Datum en locatie
De Workshop vindt plaats op donderdag 16 oktober 2014 in de RAI, Parkhal (8), Europaplein, 1078 GZ Amsterdam. De Workshop begint om 10.30 uur en eindigt om 15.45 uur.

Aanmelden
Deelname aan de workshop is gratis, maar aanmelden is verplicht. Aanmelden kan hier via de Helitech 2014 web site.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos.Stevens@nlr.nl (088-5113299) of Joost.Vreeken@nlr.nl (088-5113129) van het NLR.

Deelnemende organisaties
EHEST, IHST, AgustaWestland, Bristow Academy, Frasca International, Airbus Helicopters, Helinalysis Ltd, Phoenix Heli-Flight, Elilombarda, FAA, HAI, NLR.