MARKNESSE – De nieuwbouw van NLR in Marknesse gaat  18 april van start.

Maandag 18 april wordt de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw in Marknesse. Na oplevering van de nieuwbouw in Flevoland zullen NLR-medewerkers over een werkomgeving beschikken die voldoet aan alle huidige eisen ten aanzien van energiehuishouding en duurzaamheid zoals warmte-koude opslag en een gevel van composiet.

Verbindingen
Deze moderne en duurzame uitstraling past bij het hightech en toepassingsgerichte onderzoekswerk van de ruim 300 medewerkers van NLR in Marknesse. In de nieuwe NLR-gebouwen worden fysieke en visuele verbindingen gelegd tussen de diverse afdelingen. Nieuwe manieren van werken zijn hierdoor mogelijk waardoor NLR nog beter kan voldoen aan de vraag van het bedrijfsleven, de overheid en het MKB.

18.000 vierkante meter
De nieuwbouw zal ongeveer 18.000 vierkante meter beslaan en bestaat uit een centraal gebouw met onder meer een auditorium en restaurant en drie kantoorgebouwen. Een corridor, ook wel centrale as genoemd, verbindt deze gebouwen met elkaar én met de zeven onderzoekshallen op het terrein. De gebouwen krijgen een karakteristiek ‘getoogd’ dak, net als de panden van het NLR in Amsterdam. De oplevering zal in 2017 plaatsvinden.