Rotorcraft technology

Het NLR is aanwezig op Helitech International, de internationale helikopterbeurs die van 6 t/m 8 oktober in Londen wordt gehouden (stand D17).

Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) is wereldwijd toonaangevend in de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten voor de lucht- en ruimtevaart. Met onze unieke expertise en hypermoderne faciliteiten overbruggen we de kloof tussen onderzoek en toepassing. Daarbij richten we ons op het ontwikkelen van innovatieve procedures en technologieën voor veilige en milieuvriendelijke bemande en onbemande helikopteroperaties.

Nieuwe merkidentiteit
Onze raison d’être is het leveren van innovatieve en praktische oplossingen voor uitdagingen in de lucht- en ruimtevaart. Daarom presenteren we op Helitech een nieuw logo-ontwerp en een nieuwe bedrijfsidentiteit die het wereldwijde speelveld en de merkwaarden van het NLR reflecteren: innovatief, relevant en praktisch. Om die reden hebben we ook de woorden ‘nationaal’ en ‘laboratorium’ in onze naam vervangen, en gaan we vanaf nu door het leven als het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum.

Onze capaciteiten op helikoptergebied
In onze stand op Helitech presenteren we onze capaciteiten met betrekking tot helikopters. Daar tonen we dat het NLR in staat is om de volledige ontwikkeling van helikoptercomponenten te begeleiden, van het allereerste concept tot en met de implementatie van componenten of nieuwe technologie. We laten zien dat het NLR de volledige cyclus van analyse, ontwerp, ontwikkeling, prototypering, testen en exploitatie bestrijkt, inclusief verificatie-, kwalificatie- en certificatieprocessen. Dit jaar richten we ons samen met AeroMath met name op kwalificatietraining voor helikopter-schip landingen. Het NLR en AeroMath hebben op dit gebied een gezamenlijke ervaring van meer dan vijftig jaar.