Lelystad Airport is in ontwikkeling. Om een voorstelling te maken van de toekomstige situatie heeft NLR simulaties van het vliegtuiggeluid gemaakt. Met de simulaties kunt u zelf ervaren wat de verandering betekent.

In de simulaties ziet en hoort u een vliegtuig van het type Airbus A319. Dit type vliegtuig zal naar verwachting van de luchthaven gebruik gaan maken. Bij elke simulatie staat aangegeven waar de simulatie is opgenomen, op welke hoogte er wordt gevlogen en wat de kortste afstand is tot het grondpad. Met grondpad wordt het pad op de grond bedoeld waar het vliegtuig recht overheen vliegt. Het vliegtuiggeluid is in verhouding tot het het achtergrondgeluid. Als u het volume van uw audiosysteem harder of zachter zet zal het vliegtuiggeluid en het achtergrondgeluid in verhouding schalen.

De simulaties zijn in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu gemaakt met als doel om u door een onafhankelijke partij te laten informeren over de geluidsbeleving. Naast de recente simulaties heeft het NLR in 2014 ook op verschillende locaties in de directe omgeving van Lelystad Airport simulaties gemaakt. Deze simulaties zijn hier te vinden op website van de Alderstafel Lelystad.

Geluidsimulaties

Let op! Het piekniveau dat u hoort hangt af van het ingestelde volume op uw computer, tablet of telefoon. Om zo dicht mogelijk bij toekomstige situatie te komen kiest u een geluidsniveau waarbij u het achtergrondgeluid realistisch vindt klinken. Bij demonstraties op bewonersavonden kalibreren wij het geluid zodat het geluid wat u hoort via de koptelefoon overeenkomt met de berekende waardes.