In mijn laatste jaar aan de TU Delft ben ik me gaan oriënteren op de arbeidsmarkt. Tijdens mijn studie sprak technisch inhoudelijk onderzoek verrichten me erg aan. Daarnaast werkte ik graag aan projecten met concrete doelen en een duidelijk commercieel en maatschappelijk belang. Met deze wensen leek het Nederlands Luchtvaart- en Ruimtevaartcentrum (NLR) me een perfecte werkgever.

Inmiddels werk ik al twee jaar met veel plezier bij  NLR op de afdeling die zich bezig houdt met luchthavens en luchtverkeersleiding. Mijn opdrachten lopen uiteen van het modelleren van passagiersstromen in een terminal, tot het voorspellen van het vliegtuiggeluid in de buurt van een luchthaven. Werk waarbij de technische kennis die je opdoet in Delft dagelijks toepasbaar is.

Wat NLR onderscheidt van veel andere werkplekken zijn de onderzoeksfaciliteiten. Zo werk ik veel met de bij NLR zelf ontwikkelde real-time simulator voor de luchtverkeersleiding. Een unieke faciliteit waarmee we bijvoorbeeld kunnen onderzoeken of het luchtruim efficiënter ingericht kan worden, of technische hulpmiddelen kunnen ontwikkelen om luchtverkeersleiders te ondersteunen bij hun werk. Dit doen we voor zowel nationale als internationale klanten, op ons kantoor of bij de klant.

Naast het technisch inhoudelijk werk krijg je ook de mogelijkheid om je op andere gebieden te ontwikkelen. Vanaf het begin van je loopbaan krijg je verschillende rollen binnen projecten en al snel de kans (kleine) projecten te leiden. Daarnaast word je betrokken bij het werven van nieuwe opdrachten en nieuwe klanten. Als laatste is er een jaarlijks opleidingsbudget zodat je jezelf verder kan ontwikkelen. Samengevat een leuke en uitdagende start van je carrière!