TNO and NLR sign cooperation agreement

Tijdens het NIDV Symposium en Tentoonstelling 2010 en in aanwezigheid van Staatssecretaris Jack de Vries werd met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen TNO en het NLR (Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium) officieel bekrachtigd.

TNO en NLR streven bewust naar het delen van faciliteiten en verregaande samenwerking om te voldoen aan de vraag van de klant om steeds snellere technologieontwikkelingen en het veilig en optimaal inzetten van mensen.

De kennis- en marktposities blijken veel aanknopingspunten te bieden tot samenwerking. Daarbij vormen de sterk vergelijkbare doelstellingen, werkvormen en soorten opdrachtgevers de basis voor deze constructieve samenwerking. De kennisontwikkeling van TNO en NLR wordt door beide partijen benaderd vanuit verschillende invalshoeken.

Voorbeelden van de samenwerking tussen TNO en NLR tot nu toe zijn het  Hilas project, waarbij de werkdruk van piloten werd gemeten en het project SUPRA, een nieuwe manier van trainen voor onvoorziene situaties in de lucht

TNO en het NLR zien het continueren van de samenwerking, vanaf nu in officiële vorm, met veel vertrouwen tegemoet.