ERF2012 websiteVan dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 september 2012 wordt het European Rotorcraft Forum gehouden in het Amsterdamse Marriott Hotel. Dit forum is een van de belangrijkste gebeurtenissen in de agenda van de internationale ‘helikoptergemeenschap’.   Onderzoekscentra, universiteiten, industrieën en regelgevende instanties bespreken deze dagen alle vorderingen op helikoptergebied zoals onderzoek, ontwikkeling, ontwerp, productie, testen en het gebruik van helikopters , zowel bemand als onbemand.

Tijdens het forum zullen prominente key note speakers (Commandant Defensie Helikopter Commando, CEO’s van Fokker Technologies, Eurocopter Deutschland en NLR) ingaan op belangrijke helikopterthema’s.

Het NLR heeft veel expertise op het gebied van helikopters, tilt rotors en onbemande helikopters. Dit betreft de ontwikkeling, operationele aspecten, regelgeving en helikopterveiligheid. Tijdens het forum zijn dan ook diverse sprekers van het NLR te horen over o.a. helikopterveiligheid, geluid, simulatietechnieken en andere ontwikkelingen.

Het Europese Rotorcraft Forum wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaarttechniek (NVvL) in nauwe samenwerking met het NLR. Het Europese Rotorcraft Forum wordt voor de 38e keer gehouden en de bijeenkomsten vinden jaarlijks plaats op wisselende locaties door heel Europa.

Website: http://erf2012.nlr.nl