Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Laboratorium (NLR) en de Stichting Duits-Nederlandse Windtunnels (DNW) hebben een officiële waardering van Lockheed Martin Aeronautics gekregen voor uitmuntende bijdragen aan het ontwerp en de ontwikkeling van de F-35 Joint Strike Fighter.

Tom Burbage, Executive Vice President and General Manager F-35 Joint Strike Fighter Programs, roemde de bijdragen van NLR en DNW. Als eerste hebben NLR en DNW Windtunnelwerk gedaan aan de JSF in de grote lagesnelheidswindtunnel in Flevoland. Verder heeft het NLR gewerkt aan Prognostics and Health Management;  dat zijn hulpmiddelen voor toekomstig onderhoud en wapensysteem¬management. En daarnaast verzorgt het NLR met Dutch Space Embedded Training voor genetwerkte missietraining in de JSF.

NLR algemeen directeur Michel Peters ontving de blijk van waardering uit handen van Ralph Heath, Executive Vice President van Lockheed Martin Aeronautics en Tom Burbage. Tevens was daarbij aanwezig Dan Crawley, die samen met Burbage het F-35 programma leidt.

De oorkonde toont de F-35 Short Take-Off and Landing (STOVL) in de windtunnel van de Stichting Duits-Nederlandse Windtunnels in Flevoland en diezelfde F-35 STOVL bij de eerste verticale landing. De resultaten van het Flight Test-programma voor deze zeer innovatieve variant van de F-35 komen uitstekend overeen met eerdere inschattingen.

NLR en DNW zijn uiteraard heel trots op deze award die aangeeft dat het NLR en DNW onderzoekskwaliteiten en testfaciliteiten van wereldformaat hebben.