airport noise and flight track monitoring

Sinds 1 april is Paul Eijssen de divisiemanager Aerospace Operations. Hij neemt daarmee de functie over van Marja Eijkman. Paul versterkt in zijn nieuwe functie tevens het directieteam van NLR.

Vanaf 1 april heeft Paul Eijssen de functie van divisiemanager ‘Aerospace Operations’ overgenomen van Marja Eijkman. Paul zal in zijn nieuwe functie als leidinggevende over een van de drie divisies binnen NLR ook deel uitmaken van het directieteam. Na tien jaar bij NLR gaat Marja een nieuwe uitdaging aan bij TNO.

Paul werkt sinds 2011 bij NLR en in zijn vorige functie als afdelingsmanager ‘Environment & Policy Support’ was hij al nauw betrokken bij ontwikkelingen binnen de divisie. In zijn nieuwe rol blijft Paul zich inzetten voor een veilige, efficiënte en duurzame lucht- en ruimtevaart. Als divisiemanager zal hij de expertise en ervaringen van NLR-collega’s zoveel mogelijk stimuleren en faciliteren om innovatieve oplossingen aan te blijven dragen.
Paul: “Het is een start in een bijzondere periode. De hele wereld is in de ban van de coronacrisis. De effecten op de luchtvaart zijn groot. Dat mag duidelijk zijn als je beseft hoeveel vliegtuigen van verschillende luchtvaartmaatschappijen aan de grond staan. Dat raakt ook het werkgebied van de medewerkers in mijn divisie. We moeten daarop anticiperen. Op korte en op lange termijn.”

De divisie ‘Aerospace Operations’ ondersteunt doelmatige defensieoperaties onder andere door missietrainingsconcepten te blijven vernieuwen. Dat blijft onverminderd een belangrijke pijler voor NLR. Een ander aandachtspunt ziet Paul in het verduurzamen van de luchtvaart en het bijkomende behoud van de leefbaarheid zowel in Nederland als buiten onze landsgrenzen. “De kennis over de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid in de luchtvaart kan ik nu nog breder inzetten”, stelt hij. “Met de klimaatwet in het achterhoofd, die moet voortvloeien uit de Europese Green Deal om uiterlijk in 2050 klimaatneutraal te zijn, staat onze sector voor serieuze uitdagingen. Het is mooi om daar op een actieve manier aan bij te dragen.”

Paul heeft meerdere functies binnen en buiten NLR vervuld. Hij heeft een studieachtergrond op het gebied van internationale politieke betrekkingen en Informatiemanagement.

Paul Eijssen, divisiemanager en lid directieteam NLR