Parijs, Luchthaven Le Bourget, 19 juni 2017

Onderteking intentieverklaring LIG Next1 en NLR

Ondertekening intentieverklaring LIG Nex1 en NLR

Het Zuid-Koreaanse defensiebedrijf LIG Nex1 en het Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartcentrum-NLR willen de mogelijkheden voor toekomstige samenwerking verkennen, en hebben met dat doel voor ogen een intentieverklaring ondertekend op 19 juni tijdens de Paris Air Show op luchthaven Le Bourget. De reikwijdte van de overeenkomst omvat zowel civiele als militaire activiteiten, producten en diensten. LIG Nex1 is een toonaangevend Zuid-Koreaans defensiebedrijf dat geavanceerde wapensystemen ontwikkelt en produceert. Een mogelijke toekomstige samenwerking tussen LIG Nex1 en NLR zal de unieke capaciteiten van beide organisaties op het gebied van lucht- en ruimtevaart en defensie combineren.

LIG Nex1 en NLR hebben tevens een overeenkomst ondertekend voor de levering van ‘ingebedde’ (embedded) trainingssystemen voor piloten van gevechtsvliegtuigen. Havis Kwon, de president-directeur van LIG Nex1, is verheugd over de ondertekening van de overeenkomst: “We zijn zeer trots dat LIG Nex1 en NLR de intentie hebben uitgesproken om een langdurig samenwerkingsverband aan te gaan voor de ontwikkeling van een geavanceerd trainingssysteem voor gevechtsvliegtuigen. Deze samenwerking bundelt onze krachten: zowel LIG Nex1 als NLR beschikken over unieke deskundigheid op het gebied van lucht- en ruimtevaart en defensie, en over uitgebreide ervaring in de ontwikkeling van trainings- en simulatiesystemen voor gevechtsvliegtuigen. Samen willen we piloten in staat stellen om zich optimaal voor te bereiden.”

De deskundigen van NLR zullen voortbouwen op hun uitgebreide ervaring in het ontwikkelen van ‘embedded’ trainingssystemen voor diverse gevechtsvliegtuigen. Zij hebben een zeer innovatief en kosteneffectief systeem ontwikkeld voor de tactische training van gevechtspiloten, inclusief voorzieningen aan boord voor zogeheten LVC-simulaties (Live, Virtual, Constructive). Het systeem voorziet gevechtspiloten van realistische en effectieve missietrainingen en uitdagende gevechtsscenario’s waarbij virtuele entiteiten worden gebruikt. Het trainingssysteem is geïntegreerd met de bedieningssystemen van gevechtsvliegtuigen, zodat er flexibele scenario’s kunnen worden toegepast voor realistische oefeningen. De door de computer gegenereerde virtuele tegenstanders verschijnen op de sensoren van het gevechtsvliegtuig als echte bedreigingen met realistische prestatiekenmerken. Gevechtspiloten kunnen individueel trainen (Single-Ship ET), of als lid van een team dat gezamenlijk een gevechtsactie oefent in de Multi-Ship-configuratie.