Delegatie VAE bezoekt NLR

Op dinsdag 27 februari bracht een delegatie uit de VAE-Verenigde Arabische Emiraten onder leiding van de Minister van Economische Zaken H.E. Eng. Sultan Bin Saeed Al Mansoori een bezoek aan NLR in Amsterdam. Minister Al Mansoori is tevens voorzitter van de GCAA-General Civil Aviation Authorities. Het bezoek vond plaats in het kader van het ‘smart cities innovation’ – Memorandum of Understanding dat een dag eerder ondertekend was door de VAE en Nederland.

De delegatie werd ontvangen door Arie Kraaijeveld, voorzitter van de raad van toezicht van NLR. Na een korte inleiding over “wat is en wat doet het NLR” liet de delegatie zich informeren over  innovaties op het gebied van lucht- en ruimtevaart in Nederland. Vervolgens gaf NLR korte presentaties met betrekking tot de veilige integratie van drones in het civiele luchtruim en de ontwikkeling van composiet materialen en structuurdelen en liet het een aantal Augmented Reality demo’s met een hololens zien. Tot slot bezocht de delegatie NLR’s NARSIM verkeerstoren- en radarsimulator.

Aan het eind van het bezoek werden twee belangrijke onderwerpen geïdentificeerd waarop beide landen willen samenwerken:  “Drones Safe Operations & integration in airspace” en “Smart Airports” of the future. Deze samenwerking zal naar verwachting de VAE en Nederland helpen hun innovaties een boost te geven en zal met name een bijdrage leveren aan de ambitie van de VAE 250 miljoen passagiers af te handelen in 2020.