Curtiss-Wright en NLR werken samen aan integrale instrumentatieoplossing voor vluchttests

Overeenkomst op Paris Air Show biedt klanten in de luchtvaartsector een volledig geïntegreerde oplossing voor het integreren van vluchttestinstrumentatie en de bijbehorende certificering en training

Michel Peters, CEO NLR and Greg Roberts, General Manager bij Curtiss-Wright onderteken de overeenkomst op de Paris Air Show 2015

De Curtiss-Wright Corporation en het NLR hebben vandaag  een overeenkomst getekend om gezamenlijk een pakket volledig geïntegreerde oplossingen voor instrumentatiehardware en -dienstverlening te gaan aanbieden voor de wereldwijde markt voor testtoepassingen in de lucht- en ruimtevaartsector. In het kader van de overeenkomst zal het onderdeel Avionics & Electronics van Defense Solutions van de Curtiss-Wright Corporation de trainings-, integratie- en certificeringsactiviteiten verzorgen voor klanten van het NLR in de defensiesector en de civiele verkeersluchtvaart. Het betreft FTI-toepassingen (Flight Test Instrumentation) waarvoor de veelvuldig toegepaste Acra KAM-500 voor DAU-subsystemen (Data Acquisition Unit) van Curtiss-Wright zal worden ingezet. De samenwerking geeft klanten die KAM-500 gebruiken toegang tot geavanceerde expertise en diensten waarmee ze aan wereldwijd geldende FTI- en integratievereisten kunnen voldoen.

De KAM-500 behoort tot de betrouwbaarste vliegtuigmeetsystemen ter wereld. Deze compacte, energiezuinige, modulaire DAU is het resultaat van tientallen jaren aan ervaring en forse investeringen in onderzoek en ontwikkeling, en biedt vlootbeheerders één flexibel instrumentatiesysteem dat zorgt voor de hoge gegevensbetrouwbaarheid die vereist is voor de certificering van vliegtuigprototypes en behoud van luchtwaardigheid. Deze DAU werkt met eindige-toestandsautomaten en is extreem betrouwbaar.

Dankzij de compacte afmetingen is het systeem bovendien uitstekend te installeren op plaatsen waar beperkt ruimte is. Doordat de KAM-500 uitvoerige omgevingstests heeft ondergaan, en dus gegarandeerd geschikt is voor lucht- en ruimtevaarttoepassingen, legt het systeem zelfs onder de zwaarste omstandigheden zeer gedegen vluchtgegevens vast.