Ontdek hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan onze nationale veiligheid

De veranderende veiligheidssituatie vraagt veel van onze krijgsmacht. Voor het veilig en effectief uitvoeren van de hoofdtaken van defensie is het van groot belang dat de krijgsmacht beschikt over hoogwaardige technologische producten. Technologie die defensie enerzijds in staat stelt de missies zo effectief mogelijk uit te voeren en anderzijds onze mensen weer veilig thuisbrengt. NLR ontwikkelt technologie dat hieraan bijdraagt. Technologie die bijvoorbeeld geleverd wordt aan vliegtuigfabrikanten die leveren aan luchtmacht, of voor drones of satellieten.

Nederland heeft hoogwaardige technologische bedrijven in verschillende domeinen. Wij nodigen deze bedrijven uit om op 1 november kennis te maken met defensie industrie, gerelateerde funding mogelijkheden, en technologie ontwikkeling. Naast een tour langs de onderzoeks- en testfaciliteiten van NLR zullen er sprekers zijn vanuit o.a. het ministerie van Defensie, ministerie van Economische Zaken en Klimaat, en de industrie. We eindigen de dag met een interactieve speeddate sessie en borrel.

Programma 1 november 2023

Op woensdag 1 november kunt u kennismaken met de defensie-industrie waarbij sprekers vanuit o.a. het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, ministerie van Defensie, en de industrie u meer vertellen over mogelijkheden voor funding en technologie ontwikkelingen. Naast een tour langs de onderzoeks- en testfaciliteiten van NLR, zullen wij de dag eindigen met een interactieve speeddate sessie en borrel. De taal van deze bijeenkomst is Nederlands. 

Let op: De NLR Defensie-industrie dag stond oorspronkelijk gepland stond op 8 juni 2023, maar is gewijzigd naar woensdag 1 november.

Advanced Manufacturing

Toepassingen van nieuwe materialen voor composiet delen, nieuwe legeringen en multi-material in additive manufacturing. Voorbeelden van nieuwe materialen en nieuwe productietechnologie leiden tot strategische autonomie, toekomstbestendigheid, gewichts- en kostenvermindering, automatisering en high mix – low volume productie. OEM’s bewegen naar industrie 4.0. Welke rol speelt jouw bedrijf?

Training & Simulatie

Nieuwe technologie en trainingsmethoden maken het mogelijk de prestatie van operators te optimaliseren. Training naar individuele behoefte en in korte tijd ‘fit for purpose’. Dat vereist kennis van de mens, pedagogiek, technologie en het specifieke domein. Is jouw bedrijf in staat defensie van de juiste trainingsmiddelen te voorzien?

Digitaliseren

Digitaliseren, virtualiseren en simuleren is niet meer weg te denken uit de Aerospace industrie. Simuleren van missies omconcepten te ontwikkelen, vliegtuigprestaties te testen en mensen te trainen. Simuleren van productie en assemblage processen om vroegtijdig fouten te ontdekken. Een digitale kopie van een vliegtuig om het ‘fit for flying’ te houden, en prestatie te optimaliseren. Ontwikkelt jouw bedrijf mee?

Operationele beschikbaarheid

De beschikbaarheid van kostbare vliegtuigen is van groot belang voor de effectiviteit van onze krijgsmacht. We willen exact weten wat de gezondheid en resterende levensduur is van het vliegtuig, subsystemen en componenten. We willen door de huid heen kijken en ontdekken waar problemen gaan ontstaan. We willen een digitale tweeling van het vliegtuig waarmee we de beschikbaarheid van het echte vliegtuig kunnen optimaliseren. Helpt jouw bedrijf mee?

Air & Space Power

Technologie in de luchtvaart en ruimtevaart is voortdurend in ontwikkeling, onder meer t.b.v. onze veiligheid. Als het zover komt dat onze vliegers worden uitgezonden, dan willen we dat ze ook weer veilig thuiskomen. Ze moeten kunnen vertrouwen op de informatie die ze krijgen en op de technologie die ze tot hun beschikking hebben. In vredessituatie, maar ook in conflictsituaties. Wat daarvoor nodig is, heeft siri maar beperkt antwoord op. Hoe kan jouw bedrijf hieraan bijdragen?

Meer weten?

Voor meer informatie over bovenstaande onderwerpen, neem een kijkje op onze Booklets pagina of bekijk onze R&D cases.

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.