NLR Virtual Reality Room (VROOM) makes successful landing

‘At ¼ check 125, over to Paddles’. Met deze instructie geeft de HDO de helikopter over aan de vliegdekofficier, die in NLR’s Virtual Reality Room de heli zonder zichtbare moeite op het dek zet.

VROOM

Met de introductie van de vliegdekofficier (VDO) showcase, maakt de NLR Virtual Reality Room (VROOM) wederom een grote stap richting een volwassen en veelzijdig platform. In de nieuwste showcase is het voor een VDO mogelijk om door middel van Virtual Reality (VR) vanaf het dek van een schip te interacteren met een helikopter. De VDO kan door middel van armbewegingen de helikopter richting het helidek loodsen, zelfs onder uitdagende ‘sea states’. Door de koppeling tussen VROOM en HPS kunnen beide deelnemers elkaar zien en in real time met elkaar interacteren.

VROOM is een zelfstandig platform waarin de gebruiker door middel van Virtual Reality een scala aan omgevingen gepresenteerd kan worden. Daarnaast worden door het gebruik van ‘Motion Capture’ technieken, bekend uit de filmwereld, de lichaamsbewegingen van de gebruiker naar de virtuele wereld omgezet. Hierdoor kan de gebruiker natuurgetrouw interacteren met de virtuele wereld en andere spelers daarin. VROOM is hierdoor bij uitstek geschikt om aan diverse simulaties te koppelen waar natuurlijke interactie van belang kan zijn.

VROOM is geboren uit de behoefte om een helikopter piloot niet alleen een gesimuleerde omgeving aan te bieden, maar juist om de menselijke interactie met andere spelers mogelijk te maken. In de huidige toepassing is dit een VDO maar er zijn vele toepassingen mogelijk, waaraan nu ook hard wordt gewerkt.

Wilt u meer informatie over wat VROOM is en/of voor u kan betekenen, dan kunt u contact opnemen met:
Paul Kuiper – Paul.Kuiper@nlr.nl +31885113721 of
Christopher Roos –  Christopher.Roos@nlr.nl +31885113632